Парламент має працювати. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак в інтерв’ю парламентському телеканалу «Рада».

«Що це за Верховна Рада, в якій три місяці деякі депутати не дають працювати», — зазначив глава парламенту.
Глава парламенту додав, що більшість чекатиме ще день-два.
Крім того, Володимир Рибак повідомив: до нього звернулись із заявами два народних депутати із фракцій «Свобода» та Партії регіонів. Свободівець написав, що Андрій Веревський займається бізнесом і є керівником підприємства, тому він не може обіймати посаду народного депутата. Водночас регіонал звернув увагу глави парламенту на те, що обранець Сергій Власенко займається адвокатською діяльністю й отримує заробітну плату. Таке сумісництво в обох випадках, за словами глави парламенту, заборонено законом.
Володимир Рибак наголосив, що направив ці заяви до парламентського Регламентного комітету. Там зробили відповідні висновки: справді, обранці суміщають посади, один — керівник підприємства, інший — адвокат. І порадили Володимиру Рибаку звернутися до Вищого адміністративного суду. «Я направив усі документи в суд. До мене почали приходити із фракції «Батьківщина» і в жорсткій формі казати, щоб я відкликав заяви», — розповів Голова Верховної Ради.
На другому засіданні Регламентний комітет знову підтримав своє перше рішення. Отже, зазначив глава парламенту, якщо є заперечення, Власенко і Веревський можуть надати свої документи вже до суду. «Ні, кажуть в опозиції, якщо не відкличете свою заяву, Верховна Рада не працюватиме», — повідомив Володимир Рибак і додав, що заяву свою не відкличе. «Я вчиняю по закону. Настав час, щоб у Верховній Раді наводити порядок. Треба голосувати особисто. Якщо працюєш у Верховній Раді — працюєш тільки в комітеті, підійшов час — їдь до виборців», — зазначив глава парламенту.
Дослівно
Володимир РИБАК:
«Я проти силового розблокування роботи парламенту, але більшість хоче працювати і виконувати обіцянки, дані виборцям».