Спортивна гімнастика. Ворчестер (США). Тут відбувся престижний міжнародний турнір «Amerіcan Cup», на який щороку запрошують найкращих багатоборців з усього світу (по вісім жінок і чоловіків).
І підсумок для нас був досить приємним, бо киянин Олег Верняєв (на знімку) став володарем срібної нагороди. Завершивши змагання з сумою 87,298 бала, він обійшов срібного призера Олімпійських ігор-2012 Марселя Нгуєна з Німеччини (87,031). А переможцем турніру став Джейкоб Долтон (США) — 89,398.
У змаганнях жінок Україна не була представлена. Переможницею «Amerіcan Cup» стала американка Кателін Огаші (59,199). Друге місце посіла інша представниця США — Сімоне Білес (57,666). На третій сходинці — представниця Канади Вікторія Мурс (57,066).
Футбол. Огнєн Вукоєвич дебютував у складі московського «Спартака», куди він перейшов в оренду з київського «Динамо». Новачок у завершальному контрольному поєдинку іспанського збору спартаківців проти норвезького «Мольде» зіграв на звичній для себе позиції опорного хавбека. Хорват провів весь перший тайм, після чого його замінив Ананідзе. «Спартак» виграв той матч — 2:0 (голи в активі Мовсісяна й Арі).
***
Київський динамівець Мігел Велозу, котрий отримав попередження в недільному поєдинку проти «Кривбаса», пропустить наступну зустріч своєї команди через перебір жовтих карток. Це було четверте попередження португальця у поточному чемпіонаті.
Нагадаємо, що наступний матч кияни проведуть у Луцьку 10 березня проти «Волині». Найімовірніше, в опорній зоні Велозу замінить Денис Гармаш.
***
Поєдинок проти «Металурга» із Запоріжжя пропустять дискваліфіковані сімферопольці Аніс Буссаїді та Антон Шиндер. Ці футболісти поповнили групу гравців, які не зможуть зіграти за «Таврію».
Либонь, Олег Лужний дасть можливість дебютувати комусь із молодих виконавців, які сумлінно попрацювали на тренувальних зборах. До слова, у минулому турі такий шанс надали 18-річному Владиславу Павленку.
Тхеквондо. Чемпіонат Європи 2014 року (олімпійська версія ВТФ) відбудеться в Україні. Ми вперше прийматимемо турнір такого рівня з цього виду спорту, повідомляє прес-служба НОК.
За словами президента Федерації тхеквондо (ВТФ) України Лесика Саманджия, очікується приїзд збірних не менш як 45 країн, у кожній з команд буде приблизно по 20 спортсменів. Планується, що місцем проведення чемпіонату Європи стане Харків.
Фото з архіву «Голосу України».