Ліфт прирівняли до транспортного засобу підвищеної небезпеки. Зокрема міський голова Запоріжжя Олександр Сін підтримав пропозицію обладнати ліфти відеореєстраторами. Подібна заява пролунала після чергової трагедії в будинку на вулиці Малиновського, де за зрозумілих обставин у шахту ліфта впала жінка. Сталося це в присутності ремонтників — із відкритої останніми кабіни, яка застрягла між п’ятим і шостим поверхами. Загибла до свого 57-річчя не дожила п’ять днів. Коли приїхали медики, вона ще була жива, але згодом померла в лікарні.
Одна з версій ремонтників — жінка перед тим, як зайти в ліфт, пила пиво, і відповідно не могла адекватно оцінювати свої дії. Тому й узялася самостійно вибиратися з кабіни, доки один із ремонтників складав її речі на сходовому майданчику. Версія рятувальників дещо інша: ремонтники, коли кабіну «намертво» заблоковано між поверхами, насамперед мали б евакуювати жінку, а вже потім займатися її речами.
Зауважимо, що Запорізький міський голова О. Сін одразу ж розпорядився виділити додаткові кошти на ремонт і підтримання в робочому стані ліфтового господарства міста. Для цього, найімовірніше, доведеться залишити без коштів інші статті міських витрат.
Запоріжжя.