Учора Голова Верховної Ради України Володимир Рибак зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном ТомбІнським (на знімку).
На прохання Я. Томбінського В. Рибак розповів про поточну ситуацію в парламенті, зокрема, щодо обставин блокування сесійної зали.
Я. Томбінський зазначив, що в Євросоюзі уважно відстежують законотворчу роботу Верховної Ради, зважаючи на необхідність виконання Плану дій Україна—ЄС. При цьому він висловив стурбованість ситуацією, що склалася з позбавленням повноважень народних депутатів України.
«План дій Україна—ЄС залежить від злагодженої роботи Верховної Ради», — сказав Я. Томбінський. При цьому він наголосив на важливості спільної відповідальності всіх парламентських партій щодо реалізації європейського вибору України.
Голова Верховної Ради зазначив, що в ситуації з направленням до Вищого адміністративного суду України матеріалів про позбавлення повноважень народних депутатів А. Веревського і С. Власенка він діяв відповідно до законодавства.
«Я хочу і прагну, щоб ситуація у парламенті змінилася на краще, і сподіваюся на розблокування його роботи без застосування силових методів», — сказав він.
Голова Верховної Ради спрогнозував, що парламент невдовзі повернеться до нормальної роботи, і серед першочергових питань розгляне законопроекти, які стосуються євроінтеграційних прагнень України. В. Рибак висловив упевненість, що їх підтримають представники як більшості, так і опозиції. «Заява про євроінтеграційний вибір України об’єднала всі політичні сили, а тому ми повинні зробити все для уможливлення підписання Угоди про асоціацію у листопаді цього року», — сказав він.
Прес-служба Верховної Ради.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.