Цьогоріч на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значень Івано-Франківщина отримає з державного бюджету 86 млн. 798 тисяч гривень (понад 15 млн. грн. уже надійшло). З обласного бюджету на місцеві дороги та ремонт мостів планується витратити майже 41 млн. грн.
Служба автомобільних доріг в області та ДП «Івано-Франківський облавтодор» уже приступили до виконання робіт з ліквідації вибоїн на дорогах загального користування, насамперед державного значення. Обом структурам голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк доручив «залучити усі наявні сили і технічні засоби, щоб відремонтувати їх до завершення першого кварталу нинішнього року». Ямковий ремонт на дорогах державного значення має бути завершено до 1 травня, а до 15 червня — на дорогах місцевого значення.
Окрім цього усім керівникам районів та міським головам доручено «забезпечити приведення до належного стану автомобільних доріг в області комунальної власності», а «за потреби організувати роботу із залученням підприємств, організацій до очищення доріг і вулиць від залишків снігу».
Попри чималі суми, які повинні надійти в область виключно на дорожнє господарство, обласна влада має намір звернутися до Кабінету Міністрів України з проханням щодо збільшення видатків на поточний ремонт та експлуатаційне утримання доріг в області.
Івано-Франківськ.