Більш як у шість разів порівняно з січнем знизилася оптово-відпускна ціна на торфокрихту виробництва державного підприємства «Волиньторф». Відтепер тонна цього палива, яке використовують для підігріву води і опалення приміщень у бюджетних установах на котельнях комунальних підприємств, коштуватиме не 315, як було досі, а лише 50 гривень.
Це стало можливим завдяки системному аналізу ціноутворення на продукцію ДП «Волиньторф» спеціалістами Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Державної інспекції з контролю за цінами та Головного управління економіки облдержадміністрації. Аналіз проводився за дорученням голови ОДА Бориса Клімчука, який здійснює контроль за ефективністю програм енергозбереження в області.
Зауважимо, що при спалюванні тонни торфокрихти виділяється стільки ж тепла, скільки при згоранні 400 кубометрів природного газу. Оскільки в області цей вид палива використовують у сотнях котелень, то його здешевлення дасть змогу зекономити десятки мільйонів бюджетних коштів.
Волинська область.