Другого березня, у віці 64 роки, раптово пішов із життя миколаївський міський голова Володимир Чайка. 18 лютого він переніс обширний інфаркт, 26 лютого — складну операцію на серці у Києві. Повернувшись до Миколаєва, відразу приступив до роботи: переймався питаннями міської громади. Казав, почувається добре. Другого березня пішов на футбольний матч на стадіон. Дорогою назад йому стало зле, удома втратив свідомість. Реанімаційні заходи, що розпочалися ще в кареті швидкої допомоги, а потім тривали майже годину, — залишилися без результату. Лікарі констатували повторний інфаркт.

Будучи сильним лідером і самобутньою особистістю, Володимир Чайка володів харизмою особливої щирості та відкритості у ставленні до людей. Він був «своїм» для простих миколаївців. І так само мав бездоганний авторитет у ділових колах та владних структурах, мав близькі товариські зв’язки з головами міст багатьох європейських країн. Прості миколаївці кажуть, що Володимир Чайка зламав стереотипи, притаманні чиновництву регіонального рівня — пихатість та чванство. Люди поважали свого міського голову за відданість рідному Миколаєву, людяність, щирість, розсудливість, демократичність.
Телеграми від державних діячів і політиків, керівників регіонів, компаній і підприємств міста та області зі словами співчуття у зв’язку з кончиною Володимира Чайки продовжують надходити на адресу миколаївського міськвиконкому.
Президент України Віктор Янукович у співчутті з приводу смерті миколаївського міського голови Володимира Чайки зазначає: «У пам’яті всіх, хто знав і працював разом з Володимиром Дмитровичем, він залишиться принциповим і мудрим керівником. Людиною, яка вірно служила своєму народові та українській державі. Поділяю гіркий біль непоправної втрати і сумую разом з вами».
У день похорону, 4 березня, у Миколаєві було оголошено траур та приспущено державні прапори.
Володимира Чайку наші сучасники пам’ятатимуть, як талановитого керівника, гармонійну, щиру і привітну людину, сповнену оптимізму, самовідданого борця за інтереси громади.
Світла пам’ять.
 
Миколаїв.