Анонсовано силове захоплення міської влади
 
Запорізький міський голова Олександр Сін попереджає: в місті може статися «революція». «Мені надійшла інформація про заплановане в найближчі дні силове захоплення влади в місті із залученням озброєних бойовиків, проплачених псевдоактивістів та усунення від виконання обов’язків депутатів міської ради, виконкому міськради і мене як міського голови», — йдеться в офіційній заяві Олександра Сіна до правоохоронних органів. 
«Організаторами і замовниками цих провокацій виступають донецькі фінансові клани, котрі ввійшли у змову з окремими представниками запорізького бізнесу. Їх метою є дестабілізація ситуації в місті, встановлення контролю над міським бюджетом, коштами комунальних підприємств, розпорядження міським майном і землею», — наголошується в заяві. Додамо, що з посиланням на останню, практично всі інформаційні ресурси України анонсували «революцію 10 грудня» в Запоріжжі.
Одразу зауважимо, що диму без вогню не буває. Проти особисто міського голови в Запоріжжі ось уже не перший тиждень ведеться безпрецедентна кампанія дискредитації. Так, її заспівувачем є медіа, котрі пов’язані з бізнесом донецького олігарха, який нині міняє, щонайменше, ділову прописку на Запоріжжя. Тим часом міський голова і справді в незавидній ситуації — його немає кому захистити. Бо, прийшовши до влади під прапором «Батьківщини», він за якийсь рік уже очолив міську організацію ПР. Практично весь 2014 рік О. Сін маневрував «між нашими і вашими» і таки втримався на посаді. Однак це дорого коштувало місту загалом. Адже політика «ні риба — ні м’ясо» призвела до того, що кадровий спадок двох попередніх «смотрящих» (від тих-таки «донецьких») не подолано. Посилаючись на відсутність повноважень, міський голова не став чіпати навіть структури, спеціально придумані для контролю згаданими «смотрящими» за грошовими потоками в ЖКГ. Як результат, життєво важлива для міста галузь на межі повної катастрофи.
І ще. Запоріжжя, на відміну від багатьох інших міст, звичне до постійних «революцій» і зміни міського голови. Так, це не Енергодар, де міський голова, який відсидів на посаді кілька років, вважається «довгожителем». Однак починаючи з 1998 року жоден керівник Запоріжжя не допрацював до кінця своєї каденції. Олександра Головка «пішли» після наради в його кабінеті директорів найбільших підприємств міста. Закулісся того рішення відоме із записів так званих плівок Мельниченка. Його наступник, міліцейський генерал Олександр Поляк, несподівано помер за загадкових обставин, не попрацювавши і трьох років. Євген Карташов допрацював три роки до наступних виборів, однак уже вибори 2010-го зустрічав у статусі відставника. За власним бажанням... Олександр Сін у 2010 році переміг не тому, що, так би мовити, за нього голосували, а тому, що Запоріжжя проголосувало проти Володимира Кальцева, під якого й готували посаду міського голови. У тому числі й шляхом усунення з неї Є. Карташова. Через те, як мовиться, пережили голод — переживем і достаток...
До речі, єдиним, хто відреагував на заяву О. Сіна, стало міліцейське відомство. Мовляв, у нас таких даних немає. Що для пересічного запоріжця просто нічого не означає.
Через те місто сьогодні в очікуванні. Все, знаєте, може бути. І «коридор» на Крим кремлівський володар не обов’язково пробиватиме танками. Про це днями і грузинський екс-президент Михеіл Саакашвілі заявив...
Запоріжжя.