Рівне, Дубно та Кузнецовськ впроваджуватимуть енергопроекти у рамках Угоди Мерів. Про це повідомив керівник ініціативи Євросоюзу «Угода Мерів» Святослав Павлюк. За його словами, ці міста є підписантами даної угоди і нині готують плани дій на отримання коштів ЄС на проекти у сфері енергозбереження.
Загалом підписантами Європейської ініціативи Угоди Мерів вже є понад 90 українських міст. Приєднання до неї надає можливість місцевим органам влади впроваджувати на своїх територіях енергоощадні проекти, використовувати альтернативні види палива. У результаті скорочення споживання паливних ресурсів, громади економитимуть свої кошти.
«Зобов’язання міста в рамках цієї угоди — взяти на роботу менеджера і написати річний план дій сталого розвитку енергетичного розвитку з моменту підписання, повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.
Між тим, з початком опалювального сезону загальна заборгованість побутових споживачів газу у Рівненській області збільшилася на 27,6 мільйона гривень і станом на 16 лютого становить майже 53 мільйона гривень.