Стримуючим фактором зростання цін на м’ясо на ринках Вінниччини стали виплати селянам дотаційних грошей за вирощування молодняка худоби, загалом власники корів отримали понад 20 мільйонів гривень.
— Ціна на м’ясо підвищувалася тільки напередодні великих свят, в інші періоди вона залишалася стабільною, — каже начальник Департаменту економіки Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. 
Якщо раніше м’ясо яловичини продавали дорожче, ніж свинини, то вже торік ситуація змінилася. За яловичину продавці стали просити дешевше. Така тенденція спостерігається донині. Фахівці кажуть: це ще одне підтвердження того, що на ринку «працюють» дотаційні гроші. Адже держава платить їх саме за молодняк великої рогатої худоби. Кілограм яловичини навіть на найдорожчому ринку обласного центру «Урожай» можна придбати за 40—55 гривень, а свинини — за 45—65 гривень.
Найстабільнішою, починаючи з осені, залишається вартість картоплі. Торік бульб зібрали менше, ніж у 2011 році. Тому дехто прогнозував суттєве здорожчання, однак цього не сталося. Якщо восени її продавали по 2—2,5 гривні за кілограм, то й тепер, на порозі весни, можна купити за стільки само. Не змінилася вартість яблук (5—6 гривень — несортові, 10 гривень — сортові) капусти, цибулі (2,5—4 гривні).
Традиційно стали дешевші молочні продукти: кілограм домашнього сиру продають у середньому по 30 гривень, півторалітрову пляшку молока — за 
9—10 гривень, півлітрову банку сметани — 12—15 гривень. 
 
Вінниця.