Останнім часом ціни що на ринку, що в крамницях відносно стабільні, а цукор і гречка навіть подешевшали. Мінімальна ціна на цукор — 5,5 грн. за кілограм, на гречку — 7,5. На 3—5 гривень дешевше можна купити кілограм м’яса. Ціни на нього можуть ще трохи впасти, адже через кілька тижнів починається передвеликодній піст, якого дотримуються більшість жителів області. Щоправда, перед самими святами м’ясо може подорожчати. Хоч ця тенденція, яка спостерігалася багато років на тернопільських ринках, вперше перед цьогорічним Різдвом не спрацювала. Можливо, справді наближаємось до Європи, де ціни перед святами знижують?
Кілограм яловичини на ринку можна купити за 48—60 грн., на гривню—дві дешевше коштує свинина. Домашню курочку пропонують за 35—45 грн., індика — 80—120. Подешевшали домашні яйця: за десяток яєць попросять 10—12 грн. Без змін залишаються ціни на молочну продукцію: за літр молока треба віддати 7—8 грн., сметани збираної — 24—28 грн., сепараторної — 34—38, сиру домашнього — 
34—36 грн. Щосуботи в наш двір приїжджає машина з одного з сіл Гусятинського району, до якої завжди стоїть черга. Молоде подружжя тримає п’ять корів, основний дохід сім’ї — від продажу молочної продукції. Вигідно і городянам: все свіженьке, якісне і з доставкою додому. Не подорожчав і борщовий набір: картопля — 2 грн., буряк — 3, морква — 4, 
капуста — 4—5. До речі, в супермаркетах їх можна купити навіть дешевше. Хліб поки що також тримається, хоча пекарі вдаються до різних маніпуляцій: придумують нові сорти, зменшують вагу. Влада запевняє, що соціальний хліб не подорожчає. Доступні домашні яблука: кілограм — від 5 до 8 грн. Чого не скажеш про заморські фрукти. 
 
Тернопільська область.