Заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський поспілкувався з інтернами Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади. Р. Кошулинський розповів про свій прихід у політику загалом та партію «Свобода» зокрема, поділився планами на майбутнє та прозвітував про те, чого йому вже вдалося досягти за час роботи у парламенті.

Політик порадив інтернам «не боятися особистого гарту у роботі». Він також додав, що «в житті перемагає сила: сила розуму, сила ідеї, сила почуттів, сила віри, сила мудрості, сила волі, сила характеру, сила переконань тощо. Все одно перемагає сила».

Відповідаючи на запитання інтернів щодо радикальності партії «Свобода», Р. Кошулинський зауважив, що «радикальність — це швидкість змін». «І я переконаний, що якщо ми хочемо щось кардинально змінювати в Україні, то це треба змінювати швидко», — цитує заступника глави парламенту його прес-служба.

Говорячи про свою законотворчу роботу, Р. Кошулинський повідомив, що зареєстрував у Верховній Раді низку проектів законів в різних сферах, що покликані вирішити нагальні як загальнодержавні проблеми, так і проблеми місцевої громади. Зокрема, йдеться про врегулювання питань роздрібної торгівлі алкогольними напоями, пивом та тютюновими виробами; обслуговування місцевих бюджетів за доходами і видатками, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, та доходами і видатками спеціального фонду тощо.

Окреслюючи плани на майбутнє, політик звернув увагу на те, що в Україні відсутній якісний закон про національні меншини, та повідомив, що має намір над ним попрацювати.

Крім того, парламентарій вважає, що Україні потрібен якісний та дієвий закон про захист прав споживача. Він наголосив, що механізм захисту споживача в західних країнах настільки високий, що ніхто собі не дозволить запропонувати такій країні продукцію низької якості. Натомість в Україні, констатував він, людина не може себе захистити від неякісного обслуговування та неякісних товарів навіть через судові інстанції. «Нема сенсу подавати до суду за неякісне пальне, яким ви заправили свій автомобіль, за перепад напруги, від якого згоріла техніка тощо. В Україні нема механізму і юридичних підстав виграти такий суд, і сьогодні, на жаль, українець, у побуті не захищений», — підкреслив Р. Кошулинський.

Підсумовуючи, Р. Кошулинський побажав інтернам навчитися бачити себе зі сторони. «Бо лише така людина може вдосконалюватися», — додав політик. «Сьогодні ви формуєте себе і, перебуваючи в стінах Верховної Ради, бачите, як твориться майбутнє нашої держави. Щоб стати людиною, яка може досягати успіху, у вас має бути основне — любов до людей», — наголосив він.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.