Близько 30 тисяч дітей на Дніпропетровщині записано в дитсадки на найближчі 3 роки через Інтернет. Паперовий запис у дошкільні установи вже не проводиться. Як розповіли в обласній держадміністрації, з 1 грудня 2012 року в області діє регіональний проект «Електронний дитячий садок». Тому в батьків з’явилася можливість записати дитину в дошкільний заклад через Інтернет, самостійно обравши дитсадок.
«Система електронної реєстрації дітей у дитсадки — це інструмент, що дозволяє заздалегідь, розуміючи потребу в місцях на один-два-три роки наперед, формувати додаткові групи, — зазначив голова ОДА Дмитро Колєсніков. — Отримання місць у дитячих садках стало прозорим. Тепер батьки можуть самостійно контролювати наявність та звільнення місць, просування в черзі, бачити, як здійснюється зарахування. Уся ця інформація зберігається на обласному освітньому порталі».
За словами проректора Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Марини Ватковської, нині найбільше електронних заявок на запис у дитячі садки надходить з Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограда, Дніпродзержинська та Дніпропетровського району.
Щоб записати дитину в дитячий садок, слід зайти на портал Єдиного освітнього центру Дніпропетровщини. Там є реєстраційна форма. З порталу можна перейти на сайт будь-якого дитсадка регіону. Крім електронної реєстрації тут можна дізнатися про дошкільний заклад: які гуртки в ньому є, які додаткові заняття передбачено, режим роботи, а також переглянути віртуальну 3D-екскурсію.
Ті батьки, які не можуть зареєструвати дитину через Інтернет самостійно, звертаються до дошкільного навчального закладу. Там необхідні відомості в електронну базу даних вносить відповідальна особа. Інформацію, яку батьки вказують про дитину в електронній реєстраційній формі, зможуть побачити лише працівники освіти.
 
До речі
 
Якщо вірити офіційним повідомленням, в області нараховується 947 дошкільних закладів, в яких дошкільну освіту сьогодні отримують 93% дітей регіону. 2013 року кількість місць у дошкільних навчальних закладах області буде збільшено за рахунок відкриття 12 нових дитячих садків і 13 навчально-виховних комплексів.