На VІІІ спеціалізовану ювелірну виставку-ярмарок до Львова приїхали понад 100 учасників з України, Росії та Китаю. Відвідувачам пропонують прикраси та аксесуари за цінами виробника. До 8 Березня виставили найкращі колекції, спеціально створені до весни 2013 року.
В Україні працює понад 1300 ювелірних заводів, з них чотири — державні. Щоб привернути увагу покупців, виставки тепер проводитимуть двічі на рік — у березні та червні.
«Хочу побажати виробникам нових мистецьких рішень та виходу на зовнішні ринки, — заявив під час відкриття виставки заступник начальника управління Львівської ОДА Ярослав Пелиховський. — Ювелірна галузь має досить мізерні продажі на закордонних ринках».
Серед численних виробників ми не знайшли стенди Львівського державного ювелірного заводу. У підприємства свої клопоти. Разом з чотирма іншими державними ювелірними заводами воно в суді відстоює право самому ставити державне клеймо на власні вироби. Ситуація з клеймуванням дуже нагадує часи, коли державні підприємства свідомо робили банкротами, щоб приватизувати за копійки.
«Львівський державний ювелірний завод у зв’язку з непродуманим рішенням Кабінету Міністрів зазнає щомісяця збитків на суму 100 тисяч гривень. Разом з ювелірними заводами Києва, Харкова та Вінниці ми боремося за те, щоб державні підприємства вижили. 6 березня Київський окружний адміністративний суд винесе рішення про те, чи законно нас позбавили права клеймувати власні вироби, — прокоментував ситуацію «Голосу України» директор Львівського державного ювелірного заводу Володимир Кузовкін.
Львів.