Уже тиждень не вщухають пристрасті довкола зміни керівника на Державному підприємстві «Волиньторф». Нагадаємо: 22 лютого міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький своїм наказом звільнив директора «Волиньторфу» Івана Киричика і призначив на цю посаду Олександра Шульгу.

Працівники підприємства не згодні з таким рішенням та вважають, що попередній керівник успішно виконував покладені на нього обов’язки, а його звільнення, на їхню думку, — не що інше, як спроба рейдерського захоплення «Волиньторфу» для подальшої його приватизації.

Ситуація загострилася настільки, що 27 лютого з цього питання було скликано позачергову сесію Маневицької райради. Депутати одноголосно вимагають продовжити контракт з Іваном Киричиком. Коли Олександр Шульга все-таки спробував потрапити до кабінету директора, йому завадили працівники «Волиньторфу», які цілодобово охороняли адміністративне приміщення. Занепокоєння ситуацією довкола цього відомого в регіоні підприємства висловили 26 лютого на сесії і депутати обласної ради. Його проблемами перейнялися також народні депутати від Волині Анатолій Вітів (ВО «Свобода»), Ігор Єремєєв (позафракційний) та інші.

28 лютого голова Маневицької районної ради Петро Зінчук і Прилісненський сільський голова Ігор Терешенко побували в Києві, де передали звернення депутатів райради до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради з проханням повернути на посаду директора Івана Киричика, який нині перебуває на лікуванні.

Зауважимо, що Державне підприємство «Волиньторф» об’єднує два торфобрикетні заводи:  Маневицький і «Сойне». Щороку вони випускають понад 100 тисяч тонн продукції. «Волиньторф» сьогодні є найбільшим в Україні виробником цього виду палива.

Волинська область.

На знімку: торфобрикетний завод «Сойне», який входить до складу ДП «Волиньторф», — найпотужніший в Україні.

Фото автора.