Згідно із ухваленим у Міністерстві оборони України рішенням до травня має бути остаточно очищено територію колишньої 275-ї артилерійської бази.

Вона прославилася у травні 2004 року, коли значну частину складованих тут боєприпасів було знищено вибухами. Далі тривало кількарічне розмінування, й урочисте його завершення, але запланованої передачі території громаді Мелітопольського району Запорізької області так і не відбулося. Бо мало того, що ці землі схожі на зону щільного обстрілу, тут і досі дуже небезпечно. Адже навіть 2012 року тут сталося кілька інцидентів, у результаті яких постраждали люди. Тому з 1 березня на території колишньої бази, що поряд із селом Новобогданівка, почалася нова серія робіт з розмінування. Для цього, здійснивши 500-кілометровий марш, із інженерного полку Міноборони, що дислокується в Охтирці Сумської області, прибули три групи розмінування та шість одиниць спеціальної техніки.

Як повідомив командир зведеного загону розмінування підполковник Іван Тищенко, ще три групи та п’ять одиниць техніки прибудуть на місце проведення робіт після того, як передова група підготує необхідні побутові умови проживання зведеного загону та тимчасовий парк зберігання й обслуговування машин.