Голова Верховної Ради України Володимир Рибак сподівається, що Франція й надалі залишатиметься одним із наших ключових партнерів у рамках євроінтеграційних процесів і продовжить надавати конструктивну та дієву підтримку подальшому зближенню України з Європейським Союзом.
Під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі В. Рибак заявив, що курс на європейську інтеграцію залишається незмінним стратегічним пріоритетом України, «який ми розглядаємо насамперед як курс на впровадження глибинних політичних і соціально-економічних перетворень, спрямованих на підвищення стандартів життя для українських громадян». «Ми активно працюємо над тим, аби в основу реалізації національних євроінтеграційних пріоритетів було закладено добре опрацьовану нормативно-правову базу, яка враховувала б найкращий європейський досвід», — сказав глава парламенту. У цьому контексті В. Рибак висловив сподівання, що Національні Збори та Сенат Франції передадуть українському парламенту свій «колосальний досвід законотворчої роботи».
«Впроваджуючи програму широкомасштабних реформ, українське суспільство чітко усвідомлює обсяг і суть тих завдань, які мають бути виконані вже ближчим часом. Саме тому ми адекватно сприймаємо критику і зауваження наших західних партнерів і готові у дусі відкритості та партнерства продовжувати працювати в напрямку зміцнення демократії, політичної стабільності та економічного процвітання нашої держави», — сказав керівник парламенту.
При цьому він підкреслив, що укладення Угоди про асоціацію буде найкращим стимулом для України з точки зору подальшого посилення демократичного розвитку та верховенства права. В. Рибак повідомив, що 22 лютого 2013 року Верховна Рада України ухвалила Заяву про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
«Сподіваюся, що Франція й надалі залишатиметься одним з наших ключових партнерів у рамках євроінтеграційних процесів і продовжить надавати конструктивну та дієву підтримку подальшому зближенню України з Європейським Союзом», — сказав Голова Верховної Ради.  У свою чергу, пан Посол зазначив, що поновлення роботи українського парламенту і ухвалення Заяви про реалізацію євроінтеграційних прагнень стали важливою передумовою проведення саміту Україна—ЄС 25 лютого ц. р. «Це голосування об’єднало представників різних політичних сил», — сказав він.
Франція, за словами А. Ремі, «позитивно налаштована на перспективу підписання Угоди про асоціацію Україна—ЄС під час саміту Східного партнерства у листопаді цього року у Вільнюсі».
 
Прес-служба Верховної Ради України.
 
Володимир РИБАК.
 
Ален Ремі.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ та Олександра КЛИМЕНКА.