Ще одне село Запорізької області, Деревецьке, що на Бердянщині, стало зоною лиха. І тут запроваджено двомісячний карантин — після того, як собака покусав доньку свого господаря. Незабаром тварина загинула, а взяті проби показали, що вона хворіла на сказ. Дівчинку було негайно госпіталізовано.
Тим часом окрім лисиць, яких вважають головним джерелом розповсюдження сказу територією області, було зафіксовано й напади вовків на приватні домогосподарства. У селі Новотроїцьке саме сірі розбійники стали причиною загибелі десяти телят.
Зростання популяції вовків у запорізькому степу, як і поява тут вже зовсім екзотичних шакалів, — це наслідок міграції звірів з охопленого війною Північного Кавказу. У попередні роки місцеві мисливці в січні—лютому відстрілювали до 20 вовків. Цього року подібного не сталося. Як повідомив голова Бердянського товариства мисливців та рибалок Георгій Король, причиною тому — дві обставини. По-перше, погода — навіть тоді, коли майже по всій території області лежав сніг, у районі Бердянська все було покрито льодом. По-друге, реорганізації в мисливському господарстві призвели до того, що єгері на якийсь час втратили повноваження.