25 чудотворних ікон потрапили до туристичного буклету «Чудотворні ікони Тернопільщини», який днями побачив світ. Туристи та прочани відтепер мають детальну інформацію про самі ікони, храми, де вони знаходяться, їхню історію, а також молитви до святих, які на них зображені. Зафіксовані також випадки зцілення, підтвердження яких надали різні релігійні конфесії, у деяких храмах зберігаються мощі святих.
Скажімо, у храмі Святої Трійці в м. Бережани з 1715-го року перебувають мощі Іоанна Хрестителя, подаровані князем Августом Чарторийським. Вони пережили дві світові війни. Після Другої світової вважалися втраченими, але у 2000 році їх знайшли.
Чудотворною є ікона Бережанської Богоматері. За чудесні зцілення вона прикрашена вотами: намистом, ланцюжками, виробами зі срібла у формі ніг, рук, сердець... Найстаріше з них — срібне серце, датоване 1567 роком.
Найбільші потоки прочан традиційно — до двох святинь: Почаївської лаври та Марійського духовного центру у Зарваниці, де містяться чудотворні ікони. Тепер туристи дізнаються і про інші святині. Наприклад, печерні храми, джерела з цілющою водою... Недарма Тернопільщину називають малим Єрусалимом.
У буклеті є також карта області, інформація про те, як добратися до святих місць, де відпочити і перекусити. Придбати «Чудотворні ікони Тернопільщини» можна у готелях, книгарнях, кіосках «Торгпреси».