Представники ВО «Свобода», серед яких були депутати всіх рівнів, блокували проведення спільного засідання колегії Тернопільської облдержадміністрації та регіонального комітету економічних реформ, яке мало відбутися в одному з корпусів Економічного університету. «Штурм», у якому брали участь десь з півсотні осіб, не вдався. Вхід до приміщення їм перепинили міліціонери та беркутівці. Пропустили лише народних депутатів Михайла Головка та Олега Сиротюка, кількох депутатів обласної ради. Через гучномовець вони по черзі звинувачували у всіх гріхах голову облдержадміністрації Валентина Хоптяна. Слів при цьому не добирали.
Депутати передусім вимагали від керівника області припинити блокування роботи новосформованої територіальної виборчої комісії, що не дає змогу ввести до обласної ради депутатів замість вибулих, переважна більшість яких від «Свободи». Саме це, на думку головного свободівця краю, депутата обласної ради Володимира Стаюри, заважає прийняттю бюджету області. Тернопільщина залишається єдиним регіоном, де досі немає цього важливого фінансового документа. На засідання ТВК не з’являються представники Партії регіонів, КПУ і Народної партії.
Перед тим, як відомо, засідання сесії облради ігнорували свободівці. До речі, 45-та сесія триває з листопада минулого року. Більше трьох місяців депутати не можуть зібратися на засідання, що дає підстави для розпуску обласної ради.
Діалогу з представниками влади, які були у залі, не вийшло: їм просто не дали говорити. Заступник голови облдержадміністрації Юрій Желіховський (на знімку) оголосив про закриття засідання колегії, яке так і не відкрилося. Те, що відбувалося, в розмові з журналістами він назвав елементарним хуліганством та імітацією бурхливої політичної діяльності.
— За цим, — сказав Юрій Желіховський, — стоять особисті амбіції деяких політиків, які будь-що намагаються обійняти посаду голови обласної ради. Посилання на те, що не працює ТВК, — недоречне. Нинішньої кількості депутатів для прийняття бюджету більш ніж достатньо. На засідання колегії були винесені актуальні для області питання вдосконалення земельної реформи, соціально-економічного розвитку краю.
Як стало відомо згодом, розширене засідання колегії облдержадміністрації та регіонального комітету економічних реформ того дня таки відбулося у приміщенні Лановецької райдержадміністрації. За повідомленням прес-служби облдержадміністрації, розглянуто всі заплановані питання.
 
Тернопільська область.