Цей рік має запам’ятатися мешканцям міста Синельникового цілою низкою проведених масштабних заходів. Влада Дніпропетровщини обіцяє їм реконструкцію доріг, очисних каналізаційних споруд і мереж водопостачання, створити навчально-виховні комплекси із групами дошкільної освіти та безліч інших благ, від яких життя городян стане значно світлішим і радіснішим, ніж тепер.

Модернізоване житлово-комунальне господарство Синельникового, про яке довгі роки в області майже й не згадували, просто зобов’язане буде «системно та надовго забезпечити стабільну роботу об’єктів галузі» — про це заявив під час робочої поїздки  голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Як з’ясувалося, дороги в місті також потребують ремонту. А тому обласна влада пообіцяла державну субвенцію в розмірі 844,8 тисячі гривень. І тепер, уперше за 20 років, можна буде закінчити реконструювати одну із центральних магістралей Синельникового — вулицю Дзержинського. Аварійний стан вулиці, якою, до речі, проходять усі автобусні маршрути, перетворював рух транспорту на екстрим: городяни майже звикли з тутешніми заторами й аваріями.

Якщо все здійсниться, то вже цього року городяни зрадіють ще 13 відремонтованим — хоча й не капітально — вулицям. Обласна влада пообіцяла поточний ремонт дорожнього покриття на вулицях Говорова, Космічна, 40 років Жовтня, Цегельна, 50 років СРСР, Миру, Леніна, Енгельса, 8 Березня, 50 років Жовтня, Кремлівських курсантів, Маяковського та ділянку траси Дніпропетровськ—Мелітополь.

Кореспонденту «Голосу України» в облдержадміністрації розповіли, що від уваги начальства не випали й питання якості водопостачання. Її вирішено поліпшувати. От, приміром, якщо вдасться продовжити комплексну реконструкцію водопровідної системи Синельникового, то 30 тисяч місцевих жителів стануть, нарешті, у курсі того, що означає поняття «якісне та безперебійне водопостачання».

Існуюча в Синельниковому система складалася з розгалужених ліній з тупиковими ділянками. І коли траплялася аварія — вся мережа після проблемної ділянки опинялася без води.

Було вирішено закільцювати всю систему в єдину мережу. Це й втрати води понизить, і тиск у мережах вирівняє. Новий водогін у Синельниковому матиме довжину близько п’яти кілометрів. Загальна вартість об’єкта становить майже 10 мільйонів гривень. Фінансують роботи державний і місцевий бюджети.

Вільніше дихнути повинна цього року й міська каналізація. Адже зайнятися цим пообіцяли перші особи регіону. Й очисні споруди капітально відреконструювати, і головну каналізаційну насосну станцію капітально підремонтувати, і на ремонт напірного колектора замахнулися. Після виходу в акваторію Дніпра забруднень вливатиметься значно менше. Якщо, звичайно, дійдуть за призначенням всі обіцяні 4,3 мільйона бюджетних гривень.

 

Дніпропетровська область.

Фото надане прес-службою облдержадміністрації.

ДОВІДКОВО

2012 року обласна влада посприяла тому, що в Синельниковому було відремонтовано понад п’ять тисяч квадратних метрів доріг, реконструйовано загальноосвітню школу №7, на базі якої створено навчально-виховний комплекс, зроблено ремонт дитячих садків №10 і №1, установлено системи доочищення питної води в 10 дитсадках.

Такою планується нова мережа.

Дмитро Колєсніков відкрив першу чергу водогону.