Баскетбол. Україна довела, що за вдале проведення першості Європи з баскетболу 2015 року можна не хвилюватися. Про це заявив голова департаменту ФІБА Європа з проведення змагань та суддівства Річард Стокс, пише сайт ФБУ.
— З місцевими можливостями для проведення змагань ми добре знайомі з 2004—2006 років, коли тут проводили Матч зірок Євроліги ФІБА і Фінал чотирьох Кубка Європи ФІБА, — нагадав він. — Але зазначу: багато що змінилося відтоді, особливо за останні роки. Тут відбулося оновлення, і є відмінний план з вдосконалення арени. Я думаю, командам це сподобається, адже все буде в одному приміщенні.
У вас в Києві дуже багато готелів, виходячи з того, що ми бачили сьогодні зранку, є можливість розселити всіх в одному місці. Дуже зручно мешкати неподалік від місця проведення змагань. Це робить значно простішим пересування, що теж важливо. Всі команди матимуть рівні умови. Якість готелів тут просто відмінна.
До 2015 року відбудеться ще багато візитів. Тепер ми переймаємося переважно питаннями кадетського чемпіонату Європи. Будуть ще відвідини, пов’язані з Євробаскетом-2015. Вам доведеться ще добре підготуватися, але я думаю, що це все реально, тим паче, ми вже бачили, як ви встигли все організувати до футбольного Євро-2012. Я бачу у вас велике бажання і державну підтримку, вона дуже важлива.