У мисливському господарстві під Павлоградом у жахливих умовах утримують буру ведмедицю Машу.

Як розповіла засновник дніпропетровського притулку «Друг» Марина Болоховець, про нещасну тварину їй повідомили колеги з Києва, після чого вона з товаришами виїхала на місце. «Ведмедиця сидить на ланцюзі в клітці 1,5х1,5 метра, тоді як згідно із законом таких тварин у неволі треба утримувати у вольєрі розміром не менше 30 квадратних метрів», — зазначає Марина.

Крім того, звіра використовують для тренування мисливських собак, у господарстві навіть існує спеціальний прейскурант: «оренда ведмедя для цькування мисливським собакою протягом години» — 50 грн.

«Це жахливо. Бурий ведмідь в Європі є червонокнижною твариною, а у нас його використовують для навчання собак. Ми звертатимемося в усі можливі інстанції, щоб урятувати Машу», — обіцяє М. Болоховець.

За наявною інформацією, у мисливському господарстві під Павлоградом донедавна утримували двох ведмедів та вовка. Але коли туди приїхали захисники тварин, залишилася тільки Маша. Куди поділися інші — невідомо.

У ситуацію втрутилися представники міжнародної організації «Чотири лапи». Глава її українського представництва Амір Халіл розповів: «Ми ознайомилися з умовами, в яких перебуває ведмедиця. Це велика жорстокість — тримати тварину на ланцюзі... У цивілізованій Європі такого бути не повинно. Незабаром маємо отримати відповідь з екологічної інспекції, а далі вже вживатимемо заходів...»

Фото ІА «Міст-Дніпро».