Понад 200 молодих учених з усіх регіонів України, а також з Азербайджану, Білорусі, Польщі, Угорщини зібралися у Тернопільському національному економічному університеті на ювілейну X Міжнародну конференцію «Економічний і соціальний розвиток України у ХХІ столітті: національна ідентичність та тенденції глобалізації». Організувала захід рада молодих вчених цього вишу, яку очолює доктор економічних наук, професор Григорій Монастирський.

— Глобалізація економіки та соціальної сфери змушують шукати нові наукові підходи, — сказав, відкриваючи форум, доктор економічних наук Андрій Крисоватий. — Щоб прискорити економічне зростання, необхідні нестандартні й креативні рішення. Кому, як не молоді, їх генерувати?

У рамках конференції відбулися круглі столи: «Проблеми стратегічного вибору України: погляд молоді» і «Перспективи участі України у міжнародних інтеграційних програмах», де було обговорено низку проблем сучасності.

— У нас талановита молодь, яка хоче працювати задля розбудови держави, — зазначає Григорій Монастирський. — Конференція прийняла рекомендації, які ми надішлемо органам влади. З практики знаємо, що наші напрацювання не ігнорують, а використовують під час розробки законопроектів, постанов та інших документів.

Тернопільська область.

На знімку: під час конференції.

Фото надано прес-службою університету.