З нагоди 142-ї річниці з дня народження найвидатнішої українки, відомої письменниці Лесі Українки народний депутат, засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко і керівник ГО «Обличчям до людей» Микола Даневич провели акцію з упорядкування території навколо пам’ятника Лесі Українці на однойменній площі у Києві.

Нагадаємо, в центрі столиці на площі Лесі Українки на пішохідній частині розташувався наметовий ринок та близько півсотні автомобілів і мікроавтобусів, які перегородили навіть доступ до пам’ятника видатній письменниці.

Як вдалося з’ясувати зі звернень громадян, повідомила «Голосу України» прес-служба Миколи Томенка, цей базар перетворився з ярмарку вихідного дня на постійно діючий стихійного вигляду ринок, де торгують яйцями, м’ясом, рибою, фруктами, а також іншими товарами.

«Це ганьба для нинішньої влади, щоб у день народження Лесі Українки, в рік 100-річчя з дня її смерті та 40-річчя її пам’ятника, не можна було нормально підступитися до місця її вшанування у центрі Києва, щоб навіть покласти квіти. Я мовчу вже про впорядкування прилеглої до пам’ятника території, очищення її від снігу тощо», — зазначив Микола Томенко.

Він зауважив, що досі чекає на відповідь прокуратури м. Києва, Київської ОДА та Київської міськради стосовно свого звернення з приводу законності розташування та терміну дії цього базару в центрі столиці.