Мешканці вісімнадцяти будинків Амур-Нижньодніпровського району Дніпропетровська, в яких створено ОСББ, взяли участь в обласному конкурсі мікропроектів «Програма сприяння громадській активності». Тринадцять проектів визнано переможцями. Як повідомили в облраді, на реалізацію ремонтних робіт у будинках учасників конкурсу з обласного бюджету виділено понад 623 тисячі гривень.
Досвід «Програми сприяння громадській активності населення», яка реалізується на Дніпропетровщині, може бути поширений в інших регіонах. Заступник голови Національної ради з питань створення і сприяння функціонуванню ОСББ при Кабінеті Міністрів Катерина Чижик підкреслює: «Вона надає право мешканцям самостійно визначати напрями необхідних робіт, вибирати підрядників, залучати партнерів, контролювати реалізацію проектів. А тому кількість заявок для участі в проекті постійно зростає».
Голова обласної ради Євген Удод зустрівся з мешканцями багатоквартирного будинку по вулиці Шолохова. Завдяки коштам з обласного бюджету тут впроваджено енергозбережні технології. Зокрема, замінено вхідні двері під’їздів, установлено сучасні вікна, на що було витрачено 65 тисяч гривень.
«Подібні проекти не тільки знижують споживання енергоресурсів і скорочують видатки на оплату енергоносіїв, а й стимулюють цивільну активність», — каже Євген Удод.
На знімку: будинок на вулиці Шолохова — переможець конкурсу проектів.
Фото надано прес-службою облради.