Голова Сейму Литовської Республіки Відас Гядвілас привітав Верховну Раду України з прийняттям Заяви «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом».

«Мені дуже приємно привітати Верховну Раду України з прийняттям спільної заяви політичних партій Вашої країни на підтримку європейської інтеграції. Розцінюємо Ваші дії як чіткий сигнал про готовність продовжувати рух на шляху до Європи», — йдеться у листі В. Гядвіласа Голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку.
Голова Сейму Литовської Республіки зазначає, що нинішній рік є роком «доленосного вибору та історичних можливостей» для України. «Твердо вірю в те, що прискорене проведення реформ, як і єдність всіх політичних партій задля досягнення спільної мети, наблизить Україну до винятково особливого успіху — підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, включаючи Угоду про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі», — наголошує В. Гядвілас.
На його думку, підписання Угоди про асоціацію в листопаді 2013 року на Вільнюському саміті буде справді символічним, «оскільки не тільки знову засвідчить тісні історичні відносини між Вільнюсом і Києвом, а також близькі політичні, економічні й культурні зв’язки між Литвою та Україною, а й наблизить Україну до сім’ї європейських народів».

ЦИТАТА

«Сподіваюся, що саміт Європейський Союз — Україна 25 лютого 2013 року зміцнить готовність обох сторін до пошуків підписання Угоди про асоціацію. Ми твердо переконані в тому, що Україна стане невід’ємною частиною Європи і що процес об’єднання Європи без України не буде завершеним», — підкреслює Голова Сейму Литовської Республіки.


Прес-служба Верховної Ради України.