На Вінниччині 80 відсотків сільгоспмашин вичерпали свій ресурс.

Якщо вірити Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, у господарствах Вінниччини посівна техніка готова до виходу в поле. За словами головного спеціаліста відділу інженерно-технічного забезпечення Павла Черниша, до роботи підготовлено 98 відсотків тракторів, а також 96 відсотків сівалок. З пально-мастильними матеріалами теж не виникає особливих проблем, запевнив співрозмовник. Дизельного палива припасли в кількості 84 відсотки до потреби для роботи на весняному полі. Трохи менший показник із запасом бензину.
— В частини господарств відсутні умови його зберігання, — пояснив Павло Черниш. — Тому після оплати бензин залишається у ємностях постачальника. В господарство не доставили, тому й не звітують про придбання. Хоча насправді запас зробили.
Сучасна техніка — в тих агроформуваннях, де землі орендують потужні інвестори. Найстаріша — у фермерів. Більшість із них спромоглася зібрати кошти тільки на придбання тракторів чи комбайнів, що використовували ще в колишніх колгоспах. Утім, не тільки фермери латають стару техніку. Загалом в області вичерпали свій ресурс і потребують оновлення 80 відсотків сільськогосподарських машин.
 
Вінницька область.