Таку обов’язкову умову висувають севастопольські ветерани для охочих будувати на майданчику біля мису Кришталевий. Голова міської ради ветеранів Сергій Рибак говорить, що «...ми погодимося на те, щоб інвестор побудував п’яти-семиповерховий готель для себе, а для нас привів до ладу мис Кришталевий, зробив музей. У міському бюджеті немає грошей на це, і в найближчі 3—4 роки не буде».
Після декількох років запеклих суперечок про забудову Кришталевого, схоже, справа зрушила з мертвої точки. Ще нещодавно міська громадськість, насамперед ветеранська, категорично виступала за заборону «непрофільної» забудови — можна було будувати тільки те, що стосувалося меморіального комплексу. А він з радянських часів залишався недобудовою.
Голова СМДА Володимир Яцуба доклав чимало зусиль для вирішення проблеми. Одним зі шляхів, вважає він, стане відкриття банківського рахунку, на який перераховуватимуть кошти ті, «...хто вболіває за долю мису Кришталевого». «Все буде чисто, відверто і публічно», — обіцяє градоначальник.