Не чекаючи 8 Березня, жінки вирішили нагадати владі про свої права. Учора у столиці біля будівлі Верховної Ради України зібралися кількадесят представниць прекрасної половини людства. На марш «Поверніть нам наші права» вони з’їхалися мало не з усієї країни. Щоправда, за словами організаторів акції, не всім вистачило коштів на білети. Тому майже одночасно схожі мітинги проходили і в містах Севастополь, Комсомольськ та Харків. Тим часом чоловіки, які долучилися до маршу, пригадували: мовляв, саме з бунту жінок почалася революція 1917 року.
Як іронізували журналісти, вчорашня акція була організована за всіма законами «жіночої логіки». Стартовим пунктом маршу стала Верховна Рада, яка вчора не працювала. Своє звернення учасниці вирішили передати до адміністрації Президента в той час, коли глава держави був на саміті у Брюсселі. Та це, щоправда, не применшує важливості порушених під час мітингу питань. Приміром, однією із вимог до влади стала необхідність запровадження кримінальної відповідальності з реальним відбуттям покарання у в’язниці за насилля проти жінок. Минулого року, за офіційними даними, жертвами домашнього насильства стали понад 85 тисяч осіб. Левова частка з них (близько 74 тисяч) — саме жінки. 
Утім далеко не всі жертви звертаються по допомогу. Тому справжня кількість постраждалих від цього ганебного явища значно більша. Це дає право, принаймні, припускати, що закон «Про протидію насильству у сім’ї» не діє і потребує змін та доопрацювань.
Крім цього, вимагають жінки і переглянути сумнозвісні медичну, податкову і пенсійну реформи. «Для України, з її постчорнобильською екологією, підняти пенсійний вік — значить, розпочати геноцид народу», — каже учасниця маршу, голова громадського об’єднання «Добро» Валентина Крицак. У неефективності пенсійної реформи, між іншим, переконалася і міністр соціальної політики Наталія Королевська. У січні цього року вона констатувала: «Підвищення пенсійного віку для жінок з 55 років до 60, крім негативних наслідків, нічого не дало. Значний дефіцит Пенсійного фонду зберігається, у тому числі, через недієздатність проведеної реформи. Також наявність цього дефіциту унеможливлює запровадження другого рівня пенсійної системи. Так далі тривати не може. Тому створюємо робочу групу для зміни підходів у роботі Пенсійного фонду». Нагадаємо, за підсумками 2012-го дефіцит ПФУ становив понад 27,2 млрд. грн.
Окремими пунктами вимагали жінки заборонити продаж землі та до прийняття Трудового кодексу провести публічні обговорення з громадськістю. Загалом назбиралося зо два десятка вимог, які учасниці маршу оформили у вигляді звернення і планували передати в адміністрацію Президента, Кабінет Міністрів та комітети Верховної Ради.
— Ми також прописали, що якщо наші вимоги не буде виконано, ми залишаємо за собою право 20 березня приєднатися до Всеукраїнського страйку, — підсумувала Раїса Шматко, голова Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну».