У Луганській області готуються до великої води. Не виключено, що частину населення доведеться тимчасово вивезти з підтоплених районів. Найбільше людей, які підпадають під імовірну евакуацію, живуть у Кременському районі — 2920 осіб. У Лутугинському районі в зону підтоплення потрапляють 2411 жителів, а у Слов’яносербському — 1948.
Але, як виявилося, до цього готові не всі території. Керівникам міст і районів доручено якнайшвидше уточнити кількість жителів у зонах підтоплення, оскільки саме від цього залежить і кількість місць тимчасового розміщення, і наявність транспорту для евакуації, і організація охорони громадського порядку тощо.
Особлива увага сьогодні приділяється районам області поблизу русла річки Айдар. Як відзначив перший заступник начальника Головного територіального управління МНС України в Луганській області Костянтин Мацурак, рятувальники вже провели тренувальні навчання особового складу, підготували технічні й транспортні засоби, у тому числі на випадок евакуації людей з підтоплених територій, а також перевірили дренажні системи і зливові каналізації у містах і районах області. Найбільшу кількість проблемних ділянок виявлено в Луганську та Сєверодонецьку.