На реалізацію програми «Молодь Вінниччини-2015», документ затверджено на сесії Вінницької облради 19 лютого ц. р., депутати передбачили майже сім мільйонів гривень.
Фінансуватимуть заходи з різних джерел. Найбільше коштів планується виділити з обласного бюджету — 2,2 мільйона гривень, решту грошей становитимуть надходження з районних і міських бюджетів та інших джерел. Заплановану суму витратять на запровадження інноваційних форм роботи з молоддю, вивчення досвіду інших областей та країн у сфері молодіжної політики, залучення бізнес-структур, міжнародних благодійних фондів та організацій.
— У документі передбачено проведення різноманітних заходів для учнів шкіл, студентів навчальних закладів усіх рівнів акредитації, не залишаться поза увагою молоді люди з особливими потребами, — каже начальник управління у справах сім’ї та молоді Вінницької облдержадміністрації Олена Стоялова. — Чемпіонати, конкурси, виставки, інші масові заходи сприятимуть розкриттю творчих і спортивних здібностей. Надамо допомогу у виданні творів молодих авторів. Будуть у нас благодійні акції, соціальна реклама тощо.
Найважливішим чинником у роботі з молоддю, вважає співрозмовник, є увага до ініціатив і починань молодих людей, підтримка їхніх намірів. Першим виявом такої уваги стало прийняття згаданої програми. До речі, присутні на сесії депутати одностайно віддали свої голоси за документ, точніше, за підтримку молоді краю.
Вінницька область.