У Рівному з’явився новий перинатальний центр європейського рівня, адже на Рівненщині — найвища у країні народжуваність (торік — 18 тисяч немовлят).
— Сучасний і комфортний заклад ІІІ рівня оснащено найсучаснішим обладнанням. Техніка нового покоління закуплена і за бюджетні, і за спонсорські кошти. Адже на засадах державно-приватного партнерства Рівненський обласний перинатальний центр отримав сучасне медичне обладнання від благодійного фонду Віктора Пінчука «Колиски Надії», — розповідає голова Рівненської ОДА Василь Берташ, який особисто контролював будівництво закладу, спорудженого у рекордно стислі строки. — Тут створено комфортні умови для породіль та немовлят.
Перший заступник глави адміністрації Президента України Ірина Акімова на відкритті підкреслила, що центр створено завдяки реалізації Національного проекту «Нове життя — нова якість охорони материнства та дитинства», ініційованого Президентом України Віктором Януковичем.
У новому перинатальному центрі працюватимуть висококваліфіковані фахівці, готові до обслуговування майбутніх мам і новонароджених за новітніми моделями. Це дасть змогу створювати належні умови для безпечних пологів та виходжувати недоношених малюків, збільшивши їхні шанси рости здоровими.
Завдяки відкриттю сучасного перинатального центру якісні медичні послуги будуть доступні для сільських жінок Рівненщини, котрі мають проблемні вагітності та патології. Адже в заклад європейського рівня із районів скеровуватимуть усіх пацієнток з ускладненнями. Лікуватимуть тут і від безпліддя, адже тут працюватиме обласний центр планування сім’ї та репродукції людини.
На знімку: у відділенні інтенсивної терапії новонароджених лікар-неонатолог Ольга Кліщ та старша медсестра Євгенія Музика.
Фото  Ірини ТЕРЕХОВОЇ.