Під тиском громади депутати Симонівської сільської ради Гощанського району своїм рішенням зобов’язали інвестора — ТОВ «Євроінвестбуд» ліквідувати лінію з протруювання зерна, розташовану в центрі села, і вивезти обладнання за межі населеного пункту.
Свою позицію мешканці сіл Симонів і Франівка мотивують тим, що функціонування згаданого об’єкта нібито негативно впливає на стан їх здоров’я, а також тим, що поруч розташовані школа, дитсадок, ФАП.
— У Симонові така лінія з протруювання зерна функціонувала ще за радянських часів, коли тут був колгосп імені Леніна, — розповідає голова Гощанської районної ради Степан Гречич. — Щоправда, вона була менш потужна від тієї, яку встановили нинішні інвестори. До речі, подібні лінії з протруювання зерна є і в інших населених пунктах Рівненщини. У Симонові ж на лінії мали роботу місцеві мешканці, а бюджет сільради поповнювався щороку 200 тисячами, району — 800 тисячами гривень у вигляді податків, плати за землю тощо.
— Депутати, яких обрала громада, повинні зважати на думку своїх виборців, тож прийняли таке рішення, — продовжує Степан Гречич. — Тепер громаді треба думати, як заповнити прогалину в бюджеті після того, як із села піде інвестор. Наскільки мені відомо, землю під таку лінію ТОВ «Євроінвестбуд» зголосилися надати в одному із сіл Рівненського району.
Цікаво, що на цій проблемі намагається заробити «бали» одна з політичних сил, хоча конфлікт у Симонові назрівав ще тоді, коли її не було на політичному полі.