У неділю, 24 лютого, на виборах до Вінницької обласної ради (замість вибулих депутатів) на виборчому окрузі №3 (Бершадський район) перемогу з переконливим результатом здобув Олексій Порошенко, син відомого політика, народного депутата України Петра Порошенка. За попередніми даними, його кандидатуру підтримали 77 відсотків виборців, які взяли участь в голосуванні.
Олексій Порошенко представляв об’єднану опозицію. Його опонент від Партії регіонів голова Бершадської райдержадміністрації Михайло Бурлака набрав, за попередніми даними, трохи менше двадцяти відсотків голосів виборців. Новообраний депутат замінить в облраді Григорія Заболотного, якого обрано до Верховної Ради України. Тепер у Вінницькій облраді буде два депутати з однаковими прізвищами й іменами — поруч з Героєм України Олексієм Порошенком сидітиме його тезко-внук.
У Калинівському виборчому окрузі №14 так само переконливу перемогу здобув голова місцевої райдержадміністрації Василь Поліщук (Партія регіонів). Його кандидатуру підтримали 70 відсотків виборців. В. Поліщук прийшов в облраду замість обраного до парламенту Олександра Домбровського. Загалом за два депутатські місця змагалися 17 кандидатів.
 
Вінницька область