Питання перевезення екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з лікарні до Качанівської колонії нині не розглядається, повідомили в Державній пенітенціарній службі України.
«Керівництво Качанівської виправної колонії на сьогодні не розглядає питання перевезення засудженої Тимошенко до колонії. Тому повідомлення в ЗМІ про наміри силового вивезення засудженої є неправдивими, а їх зміст нагадує вигадки самих журналістів», — зазначається в повідомленні прес-служби ДПтС.
«Наголошуємо, що співробітники пенітенціарної служби ніколи не застосовували до засудженої Ю. Тимошенко силу й не збираються цього робити. Крім того, нагадуємо, що 25 лютого ц. р. у ЦКЛ «Укрзалізниці» має почати свою роботу Міжнародна медична комісія», — відзначили в прес-службі.
Крім того, повідомляється, що до Юлії Тимошенко їдуть закордонні медики. Лікарі з німецької клініки «Шаріте» мають прибути до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» і разом з українськими фахівцями в складі міжнародної комісії обговорити стан здоров’я ув’язненої та прийняти рішення про її подальше перебування в стінах клініки. Разом з тим дедалі частіше звучить і думка про те, що пацієнтка не потребує надалі лікування та реабілітації.
 
Харків.