Спочатку в того, хто хоч би раз побував у Підлісненському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад», з’являється ностальгія за дитинством, змішана з легеньким сумом і слабенькою білою заздрістю. Настільки дбайливо, відповідально й по-батьківському продумані тут усі маленькі й великі питання діяльності закладу. Причому, продумані так, щоб найбільше часу своєї найкращої частини життя діти проживали тут з максимальною користю в якнайкомфортніших умовах. І тоді вони теж — відмінники. І встигають брати участь у безлічі позакласних і позашкільних заходів, і перемагати в різних олімпіадах, і успішно здавати ЗНО. І просто бути щасливими.

Зрозуміло, що все це було б неможливим без старань і підтримки всього шкільного колективу на чолі з директором школи, відмінником освіти України Наталією Чабан. Зусиллями директора, школи, педагогічного та учнівського колективів і батьків, з допомогою сільського голови, районної виконавчої та представницької влади заклад став для дітей другою домівкою.

Уроки тут проходять на найвищому фаховому й методичному рівнях, а свій вільний час учні проводять на заняттях у спортивних та мистецьких гуртках, учнівському лісництві, шкільній теплиці та численних музеях.

Усе це стало можливим також завдяки й тому, що підліснянські освітяни отримали гранти за перемогу в громадських проектах «Через змістовне довкілля до змістовного майбутнього» та «Світ дитинства без насилля». А також проекту громади «Енергозберігаючі заходи в школі с. Підлісне», профінансованого спільно Європейським Союзом, Програмою розвитку ООН в Україні, обласною, районною та сільською радами, обласною та районною державними адміністраціями, ТОВ «Українахліб», фермерськими господарствами В. Довженка та В. Гусака та громадської організації «Підлісненське самоврядування — крок в майбутнє!».

Підлісне. Олександрівський район. Кіровоградська область.

Знайомство гостей з роботою Підлісненського шкільного лісництва завжди викликає захоплення та здивування.

Фото автора.