«Металіст» (Україна, Харків) — «Ньюкасл» (Англія). 0:1. Гол: Амеобі, 64 (п).
«Металіст»: Горяїнов, Вильягра, Папа Гуйє, Торсільєрі, Фініньо, Торрес (Вілліан, 66), Едмар (Бланко, 82), Гав’єр, Соса, Марлос (Жажа, 66), Крістальдо. Тренер — Мирон Маркевич.
«Ньюкасл»: Крул, Колоччіні, Кабай (Бігірімана, 87), Сімпсон, Сіссоко, Аніта (Перч, 75), Сіссе (Гутьєрез, 75), Янга-Мбіва, Марво, Амеобі, Айдара. Тренер — Алан Пардью.
Рефері — Серж Гуменні (Бельгія).
Харків. Стадіон «Металіст». 39 973 глядачі. Мінус 4 градуси.
Саме від «Металіста» очікували оптимістичного підсумку двобою. Адже харків’яни досягли досить пристойного результату на полі «сорок» — нульової нічиєї. Здавалося, що вдома підопічні Мирона Маркевича зуміють переграти англійців.
Багато аргументів було саме у такої розв’язки. У «Металіста» не було травмованих, дискваліфікованих, натомість — велике бажання порадувати і себе, і вболівальників. Однак сталося не так, як мріялося.
Але не лише невезіння привело харків’ян до поразки. У їхніх діях не було системності. Не вистачало взаємодії між середньою лінією й атакою, та й оборона шкутильгала. Усе це нагадувало гру за тактикою «біжи, куди заманеться».
Сподівання на індивідуальну майстерність Крістальдо і Соси не виправдалися. «Відзначився» і Папа Гуйє — сенегалець дуже підвів команду. Можливо, його тренер сподівався на нічию в основний і додатковий час, а тут — пенальті. Папа у простій ситуації віддав передачу назад своєму воротареві, але не в ноги, а на дальню стійку, де Горяїнову довелося зачепити Сіссе, борючись за той м’яч. Хоча у цій ситуації йому варто було взагалі відпустити суперника, оскільки кут для удару по воротах був дуже гострий.
Вердикт рефері — пенальті, котрий легко і впевнено реалізував Амеобі...