Кілька років у Херсоні приватна фірма випускала фальсифіковану томатну пасту в півлітровій скляній тарі. Доки ще один місцевий виробник натуральної пасти не зацікавився: чому в конкурента при використанні схожої технології виробництва вартість продукту суттєво нижча.

На держпідприємстві «Миколаївський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» зробили лабораторний аналіз диво-пасти. Частка сухих речовин у ній становила 18 відсотків замість написаних на етикетці. Покупці платили за концентровану томатну пасту, а отримували звичайне пюре, якого під час приготування їжі потрібно значно більше. У перерахунку на тонни готової продукції зиск у фальсифікаторів виходив вельми пристойний.

Після отримання висновку експертів підприємці написали заяву до Антимонопольного комітету. За повідомленням прес-служби територіального відділення АМКУ, виробник фальсифікату визнаний винним у недобросовісній конкуренції та мусить сплатити 8 тисяч гривень штрафу й «відкоригувати» виробничу технологію.