У справі про вибух Свято-Покровського храму 28 липня 2010 року розпочалися дебати. Представник обвинувачення Андрій Кметь заявив, що провину підозрюваних доведено повністю. Він попросив у суду визначити їм міру покарання у вигляді позбавлення волі: Сергію Дьоміну — 14 років, Антону Харитонову і Євгену Федорченку — по 15.

Після двогодинної промови прокурора оголосили 10-хвилинну перерву, під час якої відбулася імпровізована прес-конференція обвинувачуваних. С. Демін, який, як і його сусіди, перебуває в СІЗО з початку серпня 2010 року, наголосив, що слідство проходило незаконно: «Ніхто не шукав і не шукає справжніх злочинців, свідчення вибивали з нас».
С. Дьомін розповів, що його били по голові, ребрах, примушували віджиматися у наручниках... Він також назвав прізвища трьох оперативників, які ті свідчення вибивали. Підсудний звернув увагу на те, що практично всі аргументи слідства базуються на експертній оцінці графолога, яка надавала такі висновки й під час розслідування відомої справи «пологівського маніяка». Нагадаємо, що протягом кількох років тоді було засуджено понад десятеро осіб, і коли б не арешт справжнього вбивці та ґвалтівника Ткача, то ці люди досі сиділи б за ґратами.
Після перерви адвокат Харитонова Юрій Шуляков (саме на те, щоб «прибрати» його з процесу, суд витратив майже два останніх місяці) заявив, що більшість оголошених стороною обвинувачення доказів є безпідставними.