Новосілля відсвяткували учні та викладачі Грицівської загальноосвітньої школи, що у Шепетівському районі. На відкриття запросили віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенка. Оглянувши новобудову, він зауважив, що школа відповідає кращим світовим стандартам, з якими він мав змогу ознайомитися під час дипломатичної роботи.

— Серед довгобудів держави цей став першим, який вдалося завершити нинішнього року, — зауважив голова ОДА Василь Ядуха. — Але не останнім. Область докладе всіх зусиль, щоб ще дві такі школи здати у Ярмолинецькому та Старосинявському районах.

Будівництво цієї школи було розпочато понад двадцять років тому. Однак через відсутність фінансування об’єкт перетворився на довгобуд. Відновлення робіт почалося п’ять років тому завдяки активному втручанню народного депутата Сергія Буряка. Тоді поштовхом стало виділення із державного бюджету понад двох мільйонів гривень. Відтак щорічна державна фінансова підтримка допомогла довести справу до кінця. Загалом на добудову школи було виділено понад 24 мільйони гривень. Долучитися до цієї справи довелося також обласному та районним бюджетам, допомагали й місцеві підприємці.

До цього грицівським дітям доводилося навчатися у приміщеннях, що не відповідали не тільки сучасним вимогам, а й санітарним нормам. Тут отримуватимуть знання майже чотириста дітей, частину з яких привозять із трьох навколишніх сіл, а невдовзі до них приєднаються діти ще з трьох. Допоможе цьому новий шкільний автобус, котрий став гарним подарунком на шкільне новосілля.

Фото автора.