Прокуратурою Закарпатської області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі стосовно жінки, яка, разом з двома співучасниками, по-шахрайськи заволоділа помешканнями малозабезпечених ужгородців. Ужгородський міськрайонний суд засудив шахрайку до чотирьох років позбавлення волі, а її поплічників — до двох років кожного.
Улітку 2007 року 36-річна жінка, раніше вже неодноразово судима, в тому числі за крадіжку, організувала злочинну групу, щоб незаконно заволодіти помешканнями малозабезпечених ужгородців. Причому шахраї знаходили громадян, які зловживають спиртним, малограмотних, інвалідів зору чи слуху. «Клієнтами» шахрайської групи ставали переважно ті, хто мав проблеми з кредитами чи непогашену заборгованість з комунальних платежів, тощо. Довірливим ужгородцям вона обіцяла все владнати. Казала, що їхні квартири будуть обміняні на інші, з отриманням доплати. Відтак знаходила їм інші помешкання, які тимчасово винаймала терміном на три місяці, та переселяла їх туди, відібравши всі документи на квартири.
Дізнавалися, що їх ошукано, нещасні після того, як реальні власники орендованих квартир виселяли їх після того, як минули три місяці, за котрі спритна жіночка заплатила наперед. За такою схемою шахраям удалося  продати п’ять квартир в Ужгороді. Отримані кошти ділилися між усіма членами організованої злочинної групи, стверджують у прокуратурі.
В суді жінка, яка має на утриманні трьох неповнолітніх дітей, щиро розкаялася та визнала свою вину. Зважаючи на це, суд застосував ст. 69 КПК і призначив покарання: чотири роки позбавлення волі.
Закарпатська область.