До парламенту надійшло подання, підписане народним депутатом Володимиром Мисиком (фракція Партії регіонів), у якому він просить Голову Верховної Ради звернутися до Вищого адміністративного суду України із позовом про позбавлення депутатських повноважень народного обранця Сергія Власенка (фракція «Батьківщина»). Про це під час брифінгу повідомив сам С. Власенко, зазначивши, що це мотивується тим, що він суміщає депутатську діяльність з адвокатською.
Водночас С. Власенко нагадав, що як захисник Юлії Тимошенко він був допущений до всіх справ не як адвокат, а як захисник, котрий діє на підставі довіреності юридичної особи партії ВО «Батьківщина» і як народний депутат. «Таким чином з моменту прийняття присяги народного депутата я не здійснював адвокатської діяльності. Тому про жодне сумісництво мова йти не може, — підкреслив він. — Однак, розуміючи політичний і замовний характер цього подання та не виключаючи рішення парламентського Регламентного комітету і Вищого адміністративного суду, я вчора подав заяву до Ради адвокатів України з проханням скасувати моє адвокатське свідоцтво».
С. Власенко зазначив, що це позбавить його права бути захисником Тимошенко та зніме навіть теоретичну можливість всіх політичних інсинуацій з цього приводу. «Згідно з підпунктом 1 частини 3 статті 32 Закону «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» право на заняття адвокатською діяльністю припиняється з дня подання заяви. Тому будь-які підстави порушувати питання про сумісництво відсутні», — сказав парламентарій.