Голова Верховної Ради Володимир Рибак у понеділок підпише закон про внесення змін до Регламенту щодо особистого голосування. Про це він заявив під час брифінгу. «Я думаю, за декілька днів закон буде підписано Президентом. Я не бачу тут жодних проблем», — сказав він.

Керівник парламенту розповів, що під час перемовин з лідерами фракцій було розглянуто дуже багато організаційних питань. «Ми прийняли тільки один із пунктів, котрий почав виконуватися. Попереду — велика робота, і саме ЗМІ мають контролювати народних обранців під час голосування, — зазначив він. — Я перед кожним засіданням оголошуватиму прізвища народних депутатів, які не зареєструвалися перед засіданням. Їхні картки будуть вилучати. Також ми домовилися, що депутат має обов’язково голосувати «за», «проти» або «утримався». Про це говорять всі нормативні документи».

В. Рибак наголосив, що силових протистоянь в парламенті не буде, так само як і проведення засідань в інших залах. «Буду все робити, щоб у Верховній Раді народні депутати дотримувалися Регламенту. На Погоджувальну раду я підготую першочергові законопроекти. Регламент дозволяє вирішувати всі проблемні питання. Якщо присутні народні обранці голосуватимуть виключно за себе, то парламент впевнено може працювати. Я в це вірю», — сказав він.

Керівник парламенту назвав журналістів переможцями подій, які відбувалися останнім часом у Верховній Раді, і подякував їм за роботу. Адже саме медіа підняли питання особистого голосування.