Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у п’ятницю провів зустріч з віце-президентом Світового вірменського благодійного союзу Вазгеном ЯкубЯном (на знімку).
Вітаючи гостей, Голова Верховної Ради України наголосив, що успішне переобрання 18 лютого цього року Президента Вірменії Сержа Саргсяна відкриє нову сторінку у взаємовідносинах між Україною і Вірменією. Учасники зустрічі обговорили питання культурно-гуманітарного та торговельно-економічного співробітництва між Україною і Вірменією. Зокрема, В. Рибак висловив упевненість у тому, що підписана в лютому цього року програма двосторонньої співпраці у сфері культури на 2013—2017 роки сприятиме подальшій успішній взаємодії на цих теренах. Керівник українського парламенту високо оцінив вклад 300 тисяч вірмен, які проживають в Україні, в економічне, культурне та політичне життя нашої країни, зазначивши, що вони є невід’ємною частиною нашого суспільства.
За словами В. Рибака, між Україною і Вірменією «традиційно склалися гарні, дружні стосунки, які можна надалі розвивати і покращувати як через ефективне функціонування міжпарламентських груп дружби, так і завдяки діяльності громадських організацій та благодійних фондів». «Ваша місія допоможе тісніше співпрацювати з вірменським народом у всьому світі», — сказав він.
У свою чергу, В. Якубян зазначив, що діяльність благодійного союзу має сприяти як вірменам в Україні, так і українцям загалом.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.