Заступник Голови Верховної Ради Руслан Кошулинський провів робочу зустріч з керівництвом Української всесвітньої координаційної ради. За повідомленням прес-служби заступника глави парламенту, учасники зустрічі обговорили широке коло питань, що сприятимуть забезпеченню гідного рівня співпраці із закордонними українцями та підтримці українських громад. Окрему увагу було приділено питанню практичного наповнення та фінансування у 2013 році Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 року, затвердженої Кабінетом Міністрів 18 липня 2012 року.

Також Р. Кошулинський обговорив з керівництвом Української всесвітньої координаційної ради форми співпраці організацій закордонних українців з українським парламентом та вдосконалення національного законодавства в частині захисту як закордонних українців, так і громадян України — трудових мігрантів. «Високий рівень нерегульованої трудової міграції, соціальна та правова незахищеність громадян України, які працюють за кордоном, та членів їхніх сімей вимагають нагального законодавчого врегулювання», — наголосив він.
Заступник голови парламенту висловив сподівання, що такі зустрічі «сприятимуть конструктивному діалогу та реальному поетапному розв’язанню щоденних викликів, які постають перед закордонним українством».