Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінським (на знімку).

Сторони, зокрема, обговорили роботу українського парламенту в частині здійснення конституційних реформ та були одностайні в тому, що робота над внесенням змін до Основного Закону має бути максимально прозорою і враховувати висновки Венеціанської комісії. Водночас В. Гройсман зазначив, що внесення змін до Конституції та законодавства потребує комплексного підходу.

На думку Голови Верховної Ради, зміни до Конституції необхідно внести до жовтня наступного року, оскільки місцеві вибори мають відбутися на новій конституційній основі, і має бути створено реальну основу для місцевого самоврядування.

В. Гройсман також повідомив, що триває робота над планом відновлення країни. Водночас він висловив вдячність європейським партнерам, які допомагають Україні на цьому шляху. «Зміна системи управління державою буде запорукою здійснення реформ», — підкреслив керівник парламенту.

Також він зазначив, що Верховна Рада має розробити чіткий план законодавчої роботи на 2015 рік.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд, яка взяла участь у зустрічі, наголосила на необхідності реформування судової та правової системи держави, забезпечуючи при цьому прозорість усіх процесів, залучаючи представників громадянського суспільства. На її думку, це дасть змогу напрацювати «повноцінну конституційну реформу».

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.