До 70-річчя визволення Дніпропетровська від німецько-фашистських загарбників (25 жовтня), буде закладено Алею Героїв, створено музей фортифікації Великої Вітчизняної війни, а під час військово-історичної реконструкції битви за Дніпро пройде форсування ріки. У реконструкції візьмуть участь понад 500 учасників з різних областей України, Росії та інших держав. Буде задіяно справжню бойову техніку часів Великої Вітчизняної.

«Важливо запросити на ці заходи рідних тих героїв, які поховані в землі нашій, — зазначив голова обласної ради Євген Удод. — Упевнений, що сини й онуки воїнів-визволителів відгукнуться на наше запрошення».
В навчальних закладах області планується організувати збір військових історій кожної сім’ї. Пройдуть виховні години, уроки з переглядом відеоматеріалів про День Перемоги та звільнення України. В рамках акції «Лист ветеранові» школярі можуть написати послання подяки учасникам бойових дій Великої Вітчизняної війни. А діти, які люблять малювати, стануть учасниками конкурсу «Переможці Великої Вітчизняної війни на поштовій марці». Молодь зможе долучитися до святкування Великої Перемоги, взявши участь у конкурсах відеофільмів «Дякуємо за життя», юних фотоаматорів «Щаслива мить» і молодих дизайнерів «Голуб Миру».
Дніпропетровська область.