У «Голосі України» від 22 листопада цього року було надруковано статтю «Чому Україну не чують українці». В аналітичному матеріалі, підготовленому фахівцями Гільдії незалежних експертів інформаційної сфери П. Лисенком і 
В. Межинським, аналізувалася ситуація, що склалася в галузі потужного радіомовлення, додавались пропозиції оптимальних шляхів виходу з кризи.
Публікація газети мала позитивні наслідки.
Так, Держкомтелерадіо та Національна радіокомпанія України в оперативному порядку вжили низку необхідних заходів для поновлення мовлення на середніх хвилях. За рахунок внутрішніх резервів Держкомтелерадіо виділено 300 тисяч гривень на оплату витрат з експлуатації середньохвильового радіопередавача у с. Луч Миколаївської області. Його потужність дає змогу покривати сигналом, у тому числі територію Криму, Донецької і Луганської областей. Передачі ведуться з 17-ї до 21-ї години. Слухачам пропонуються інформаційні, публіцистичні, пізнавальні, музичні програми. 
З 9 грудня в ефір виходитимуть російськомовні передачі. Це дає можливість на окупованих та анексованих територіях отримувати правдиву інформацію з Батьківщини.
Джерела з Держкомтелерадіо також повідомляють, що на стадії розробки та вирішення питання відновлення роботи редакцій в режимі іномовлення, визначення джерел фінансування та наукового наповнення. Важливо також повідомити, що тема контрпропаганди та захисту інформаційної безпеки знайшла позитивну реакцію в адміністрації Президента і Кабінеті Міністрів України, які сформулювали і видали відповідні доручення зацікавленим державним структурам.
Іgor Ganokov <ganakov.І@gmaіl.com>