Причиною цього є знецінення гривні та збільшення кількості хворих, у тому числі й за рахунок переселенців зі сходу та Криму.
— На початку року ми виділили з бюджету 8,3 мільйона. Згодом, коли курс долара був 13 гривень, спрямували ще 
2 мільйони гривень. Наразі знову змушені шукати гроші, щоб зберегти людські життя, — розповідає голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.
Відтак він звернувся до голів районних рад та міських голів обласного значення з пропозицією долучитися до допомоги хворим із пересадженою ниркою чи нирковою недостатністю, які за життєвими показами потребують проведення програмного гемодіалізу. Переважна більшість хворих зазначеної категорії мають можливість пройти відповідну процедуру лише на базі відповідного відділення Рівненської обласної клінічної лікарні, яка фінансується з обласного бюджету.
— Поки що фінансово підтримали хворих депутати кількох районних рад, які своїми рішеннями передали через субвенції із загальних фондів районних бюджетів кошти до загального фонду обласного бюджету: Острозька райрада — 96,1 тис. грн., Дубровицька — 100 тис. грн., Березнівська —  150 тис. грн., Рокитнівська — 55,2 тис. грн., Кузнецовська міська — 192,15 тис. грн. Ці гроші будуть спрямовані для придбання медикаментів для проведення програмного гемодіалізу хворим в обласній лікарні. Крім того, в департаменті фінансів міркують над тим, де взяти і скільки вдасться виділити до кінця року з обласного бюджету на лікування хворих, — каже Михайло Кириллов.
Ірина БОВСУНЮК, працівниця Рівненської обласної ради.